Min bedste opskrift på en luftig æggekage er nem aftensmad. Æggekagen laves med kartoffelmel og bagepulver, og det giver en virkelig fin konsistens.
Æggekage. Man bliver helt sulten ved tanken, og du får ikke en mere luftig æggekage end denne skønne opskrift.
Som fyld på en luftig æggekage har jeg valgt stegt bacon, nogle pølser, friskklippet purløg og tomater.
Serveret med en lille salat bestående af friske spinatblade, tomater og lidt agurk - samt en skive rugbrød.
Opskriften er perfekt til 4-6 personer, afhængig af sulten.
Se her hvordan du laver flotte skyæg.
Ingredienser til æggekage
12 æg
6 deciliter minimælk
2 strøgne teskefulde bagepulver
3 strøgne spiseskefuld kartoffelmel
En halv teskefuld salt
Friskkværnet, sort peber
25 gram smør til stegning
Fyld i æggekagen
150 gram lufttørret bacon
1-2 pølser
6 San Marzano tomater i kvarte
1 håndfuld friskklippet purløg
Sådan gør du
- Tag en deciliter af minimælken, og rør kartoffelmel og bagepulver ud i mælken. På den måde undgår vi, æggemassen til æggekagen klumper.
- Find din håndmixer frem, og pisk æggene sammen med resten af mælken.
- Kom så mælken med den udrørte kartoffelmel og bagepulver i, og pisk også salt og peber i. Lad æggemassen stå nogle minutter.
- Find en stor pande eller sauterpande frem, og kom 20 gram smør i. Skru op til middelvarme - du skal ikke lave æggekage ved for høj varme!
- Lad smørret smelte og bruse af, men det skal ikke være for brunt.
- Hæld så æggemassen til din æggekage på panden, skrab lidt rundt med en paletkniv, og så lægger du låget på.
- Skru varmen en anelse ned - 4 på en kogeplade med skala fra 1-9, og lad æggekagen bage i 30 minutter.
- Efter 20 minutter tænder du ovnen på 200 grader - æggekagen skal nemlig bages færdig i ovnen.
- Mens æggekagen nu bager stille og roligt på komfuret (altså ialt 30 minutter), begynder vi at gøre fyldet klart.
- Skær bacon i skiver, og steg dem på en anden pande. Skær pølser i passende stykker, og svits også dem. Klargør tomater og klip dit purløg.
- Sæt så din pande med æggekage ind i ovnen - og lad den bage indtil den er smuk og gylden oven på. Det tager typisk 15-20 minutter, men kig løbende til den.
- Så er det bare at samle æggekagen, og servere med en skive god rugbrød, og eventuelt en lækker salat.
Atter en gang skal der lyde en opfordring til, at købe gode råvarer. Køb nogle friske og økologiske æg, og brug penge på et godt stykke bacon.
Kvalitet koster lidt mere, men med et stykke lufttørret bacon betaler du ikke overpris for vand, som du ellers kommer til ved at købe den klassiske industribacon i skiver.
Se også: Verdens bedste æggekage opskrift
Leave a Reply