• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Æg

Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage

Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage

11. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Ingredienser til æggekage
    1. Fyld i æggekagen
  2. Sådan gør du
  3. Share this:

Min bedste opskrift på en luftig æggekage er nem aftensmad. Æggekagen laves med kartoffelmel og bagepulver, og det giver en virkelig fin konsistens.

Æggekage. Man bliver helt sulten ved tanken, og du får ikke en mere luftig æggekage end denne skønne opskrift.

Som fyld på en luftig æggekage har jeg valgt stegt bacon, nogle pølser, friskklippet purløg og tomater.

Serveret med en lille salat bestående af friske spinatblade, tomater og lidt agurk - samt en skive rugbrød.

Opskriften er perfekt til 4-6 personer, afhængig af sulten.

Se her hvordan du laver flotte skyæg.

Nemme skyæg i ovn til morgenmad

Ingredienser til æggekage

12 æg
6 deciliter minimælk
2 strøgne teskefulde bagepulver
3 strøgne spiseskefuld kartoffelmel
En halv teskefuld salt
Friskkværnet, sort peber
25 gram smør til stegning

Fyld i æggekagen

150 gram lufttørret bacon
1-2 pølser
6 San Marzano tomater i kvarte
1 håndfuld friskklippet purløg

Sådan gør du

  1. Tag en deciliter af minimælken, og rør kartoffelmel og bagepulver ud i mælken. På den måde undgår vi, æggemassen til æggekagen klumper.
  2. Find din håndmixer frem, og pisk æggene sammen med resten af mælken.
  3. Kom så mælken med den udrørte kartoffelmel og bagepulver i, og pisk også salt og peber i. Lad æggemassen stå nogle minutter.
  4. Find en stor pande eller sauterpande frem, og kom 20 gram smør i. Skru op til middelvarme - du skal ikke lave æggekage ved for høj varme!
  5. Lad smørret smelte og bruse af, men det skal ikke være for brunt.
  6. Hæld så æggemassen til din æggekage på panden, skrab lidt rundt med en paletkniv, og så lægger du låget på.
  7. Skru varmen en anelse ned - 4 på en kogeplade med skala fra 1-9, og lad æggekagen bage i 30 minutter.
  8. Efter 20 minutter tænder du ovnen på 200 grader - æggekagen skal nemlig bages færdig i ovnen.
  9. Mens æggekagen nu bager stille og roligt på komfuret (altså ialt 30 minutter), begynder vi at gøre fyldet klart.
  10. Skær bacon i skiver, og steg dem på en anden pande. Skær pølser i passende stykker, og svits også dem. Klargør tomater og klip dit purløg.
  11. Sæt så din pande med æggekage ind i ovnen - og lad den bage indtil den er smuk og gylden oven på. Det tager typisk 15-20 minutter, men kig løbende til den.
  12. Så er det bare at samle æggekagen, og servere med en skive god rugbrød, og eventuelt en lækker salat.

Atter en gang skal der lyde en opfordring til, at købe gode råvarer. Køb nogle friske og økologiske æg, og brug penge på et godt stykke bacon.

Kvalitet koster lidt mere, men med et stykke lufttørret bacon betaler du ikke overpris for vand, som du ellers kommer til ved at købe den klassiske industribacon i skiver.

Se også: Verdens bedste æggekage opskrift

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Nemme skyæg i ovn til morgenmad

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Karry.dk
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634