Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry.
Karrysovs er en grundsovs, der blandt andet serveres til kylling og lyst kød.
Der er tale om en opbagt sovs med karry, og sovsen tager blot få minutter at lave.
Karrysovs kan også laves med fløde, der giver en lidt rundere smag.
Her skal du så anvende en smule mindre mælk, hvorefter fløden kommes i til sidst.
Til sådan en portion her skal du cirka anvende en deciliter fløde.
Karrysovs
Antal: 4 personer
Kalorier: 220kcal
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en lille gryde.
- Kom hvedemel i og pisk det godt rundt.
- Tilsæt karry i passende mængde, og til fire personer skal du bruge cirka tre teskefulde. Du kan altid komme mere karry i til sidst.
- Pisk derefter gradvist mælken i, indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt om nødvendigt mere mælk.
- Smag til med salt og peber, og du kan også komme mere karry i. Gastrik er også fin at smage en karrysovs til med.
Bemærkninger
Er din karrysovs blevet for stærk, kan du forsøge at redde den på flere forskellige måder.
Du kan tilsætte et æble i små tern, der lige tager det værste af skarpheden.
Du kan også komme lidt fløde i karrysovsen, fordi den fede fløde virker dæmpende på den kradse karry.
En smule sukker kan også lige tage toppen af karrysmagen.
Næringsinhold
Kalorier: 220kcal
Leave a Reply