• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Recipes » Sovs

Opskrift på nem og hurtig karrysovs

Opskrift på nem og hurtig karrysovs

6. december 2018 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Gå til opskrift Udskriv

Indhold

  1. Ingredienser
  2. Fremgangsmåde
  3. Bemærkninger
  4. Næringsinhold
  5. Share this:

Her er den klassiske opskrift på en gammeldags karrysovs, der er både nem og hurtig at lave. En opbagt sovs, der smages til med karry.

Karrysovs er en grundsovs, der blandt andet serveres til kylling og lyst kød.

Der er tale om en opbagt sovs med karry, og sovsen tager blot få minutter at lave.

Karrysovs kan også laves med fløde, der giver en lidt rundere smag.

Her skal du så anvende en smule mindre mælk, hvorefter fløden kommes i til sidst.

Til sådan en portion her skal du cirka anvende en deciliter fløde.

karrysovs
Udskriv opskrift
4.50 fra 6 stemmer

Karrysovs

Forb. tid5 min
Tilb. tid5 min
Samlet tid10 min
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 220kcal
Forfatter: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 tsk karry
  • 4 dl mælk
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smør i en lille gryde.
  • Kom hvedemel i og pisk det godt rundt.
  • Tilsæt karry i passende mængde, og til fire personer skal du bruge cirka tre teskefulde. Du kan altid komme mere karry i til sidst.
  • Pisk derefter gradvist mælken i, indtil den ønskede konsistens opnås. Tilsæt om nødvendigt mere mælk.
  • Smag til med salt og peber, og du kan også komme mere karry i. Gastrik er også fin at smage en karrysovs til med.

Bemærkninger

Er din karrysovs blevet for stærk, kan du forsøge at redde den på flere forskellige måder.
Du kan tilsætte et æble i små tern, der lige tager det værste af skarpheden.
Du kan også komme lidt fløde i karrysovsen, fordi den fede fløde virker dæmpende på den kradse karry.
En smule sukker kan også lige tage toppen af karrysmagen.

Næringsinhold

Kalorier: 220kcal

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Hjemmelavet bearnaise sauce (simpel opskrift)

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634