• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Kage

Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

14. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Kort hævetid
  2. Ingredienser til kanelsnegle
    1. Kanelremonce
    2. Kanelsneglene pensles med
  3. Fremgangsmåde
  4. Glasur
  5. Share this:

Her får du verdens bedste opskrift på kanelsnegle, og de er både snaskede og fyldt med kanelremonce. En god og gammeldags kanelsnegl lavet af bløddej.

Kanelsnegle. Du kan næsten allerede dufte dem.

Og det er verdensbedste kanelsnegle opskrift, lavet af bløddej, hvilket gør dem lette og luftige, og meget nemme at bage.

Kanelsneglene er fyldt med den dejligste kanelremonce, og smager præcist som kanelsnegle skal.

Kort hævetid

Opskriften er nemlig nem at gå til, men kanelsneglene er samtidig også virkelig lækre, fordi de er så luftige i konsistensen på grund af bløddejen.

Hævetiden er heller ikke frygtelig lang, så det er virkelig nemme kanelsnegle at bage.

Opskriften giver cirka 20 kanelsnegle, som du fordeler på to bageplader.

Se også her hvordan du laver verdens bedste chokoladekage.

Verdens bedste chokoladekage med kokos

Ingredienser til kanelsnegle

350 gram lunkent vand
40 gram gær
1 æg
580 gram hvedemel
50 gram bagesukker - eller almindeligt sukker
2 teskefulde fint salt
1 teskefuld kardemomme
100 gram meget blødt smør

Kanelremonce

200 gram gram meget blødt smør
200 gram brun farin
2 teskefulde kanel
2 teskefulde kartoffelmel - uden top
4 spiseskefulde olie

Kanelsneglene pensles med

1 æg
Lidt vand
En halv teskefuld fint salt
Drysses eventuelt med lidt perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand og gør i skålen til røremaskine med påmonteret dejkrog. Rør gæren ud. Rør derefter ægget i
  2. Bland hvedemel med kardemomme, bagesukker og salt, og ælt det ind i dejen, hvor du ælter syv minutter ved middel hastighed.
  3. Tilsæt derefter det bløde smør, og ælt videre i tre minutter.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og fold det hurtigt sammen. Du skal ikke ælte yderligere. Læg dejen i en anden skål, beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hvile i 20 minutter.
  5. Rør imens kanelremoncen sammen med en dejskraber. Vend det hurtigt sammen så remoncen er samlet.
  6. Kom igen dejen ud på bordet, og del den i to stykker. Du skal ikke ælte den! Rul hvert stykke ud til en firkant på 40 gange 25 centimeter.
  7. Smør halvdelen af remoncen ud på hver firkant - cirka ⅔ fra kanten mod dig og ind, så den sidste tredjedel holdes fri.
  8. Rul dejen sammen som en roulade, og skær enderne fra. Del i 10 skiver, fold snippen ind under kanelsneglen, og stil dem på en bageplade med bagepapir. 10 kanelsnegle på hver plade.
  9. Beklæd med husholdningsfilm, og lad dem hæve i 25 minutter.
  10. Rør æg sammen med vand og lidt salt, og pensl kanelsneglene grundigt - men forsigtigt.
  11. Bag derefter kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Kanelsenglene skal bages i 10 minutter, og må altså ikke overbages.
  12. Tag kanelsneglene ud og lad dem køle af. Rør flormelis sammen med lidt vand eller pasteuriseret æggehvide, og pynt kanelsneglene med glasur.

Og husk så ikke at bage kanelsneglene for længe, for så kan de let blive for tørre. Når de har fået en flot kulør efter cirka 10 minutter i ovnen, ja så er de færdige og skal ud og køle lidt af.

Glasur

Derefter kan de overtrækkes med glasur - eller nydes som de er. Disse kanelsnegle kan sagtens fryses ned, men så skal du vente med glasuren.

Glasur laves af flormelis, der udrøres i enten lidt kogende vand eller pasteuriseret æggehvide. Røres blank.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste chokoladekage med kokos
  • Verdens bedste drømmekage med kokos snask

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Karry.dk
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634