• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Brød

Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita

Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita

2. april 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Til pitabrød bruges
    1. Bagetid
  2. Sådan gør du
  3. Share this:

Se her hvordan du bager verdens bedste pitabrød. Med denne opskrift opnår du lette og luftige pitabrød, og de er gode at fryse ned. Med forslag til fyld.

Pitabrød er nem og hurtig aftensmad, og de er meget nemme at bage selv.

Jeg har her brugt en blanding af økologisk hvedemel fra Skærtoft Mølle på Als (du kan købe det i blandt andet Brugsen), og en italiensk hvedemel tipo 00, der gør disse pitabrød mere elastiske.

Har du ikke de to typer mel i køkkenet, ja så kan du også bruge mere almindelig hvedemel, men du får ikke helt samme resultat.

Med pitabrød er det et godt trick, at bage dem kort tid på den ene side, for derefter at bage dem færdige på den anden side i lidt længere tid. Det giver en god luftlomme til fyldet.

Hvis luftlommerne driller dig efter bagning, er det meget nemt at skære pitabrødene forsigtig op med en skarp kniv.

Du kan blandt andet fylde pitabrød med grillet kyllingebryst, salat, majs, agurk, rød peberfrugt eller andet.

Til pitabrød bruges

3 deciliter lunkent vand
30 gram gær
200 gram økologisk hvedemel fra Skærtoft Mølle
200 gram italiensk hvedemel tipo 00
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld sukker
1 teskefuld fint salt

Bagetid

Bagetid for pitabrødene: Cirka 10 minutter ved 250 grader varmluft.

Sådan gør du

  1. Jeg laver pitabrød i en røremaskine, men du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden. Kom lunkent vand op i røreskålen, og tilsæt 30 gram gær. Rør du ved laveste hastighed.
  2. Bland de slags mel med sukker og salt, og kom det gradvist ned i røreskålen, mens du kører rundt på næstlaveste hastighed. Tilsæt også de tre spiseskefulde olivenolie.
  3. Når dejen er samlet, skruer du op på næsthøjeste hastighed, og tæsker nu dejen til dine pitabrød igennem i fem minutter. Slut af med et par minutter ved næstlaveste hastighed, og sæt dejen til hævning i 45 minutter. Skålen skal være helt lukket - eventuelt med et låg eller alufolie.
  4. Efter hævning slår du hurtigt dejen ud på et meldrysset bord, og deler dejen i otte klumper, som du triller til otte boller. Dem sætter du på en bageplade med bagepapir - drys eventuelt bagepapiret med lidt mel, så bollerne senere ikke hænger fast. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
  5. Smid så en bagesten ind i ovnen, og lad den blive gennemvarm ved 250 grader varmluft.
  6. Tag bollerne enkeltvis ud på det meldryssede bord, og tryk dem flade, så de bliver knap to centimeter høje. Vend dem lige hurtigt i mel på begge sider - og læg dem så på den brandvarme bagesten.
  7. Bag først pitabrødene to minutter på den ene side - og vend dem så om, inden de bager yderligere otte minutter på den anden side. Ialt skal de altså bage cirka 10 minutter.

Tag de færdigbagte pitabrød ud af ovnen, og lad dem køle af inden udskæring og servering.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634