• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Recipes » Hovedret

Verdens bedste opskrift på boller i karry

Verdens bedste opskrift på boller i karry

7. december 2018 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Gå til opskrift Udskriv

Indhold

  1. Boller i karry med kokosmælk
  2. Ingredienser
    1. Kødboller
    2. Kogning
    3. Sovs
  3. Fremgangsmåde
    1. Kødboller
  4. Næringsinhold
  5. Share this:

Her finder du den bedste opskrift på boller i karry, og den er samtidig nem at gå til. Opskriften er med hjemmelavede kødboller og en rigtig karrysovs.

Boller i karry er jo næsten en dansk nationalret, trods det nærmest asiatisk klingende navn.

Her får du den klassiske opskrift på retten, men du kan peppe den endnu mere op ved, at tilsætte en teskefuld karry til farsen.

Det giver også kødbollerne et pift af karry, og det smager altså virkelig godt.

Er du ikke så glad for æbler i maden, så kan du altså godt undvære det her.

Her har jeg lavet boller i karry med en blanding af kalve- og svinekød, og det synes jeg fungerer bedst.

Du kan dog også godt udelukkende anvende hakket svinekød.

Boller i karry med kokosmælk

Vil du gøre retten endnu mere eksotisk, kan du lave din karrysovs delvist med kokosmælk.

Der er to muligheder: Blot erstatte fløden med kokosmælk, og her anvender du den mængde, som du synes.

Du kan også tilføje endnu mere kokosmælk til dine boller i karry ved, at erstatte noget af kogevandet med kokosmælken.

boller i karry
Udskriv opskrift
4.67 fra 3 stemmer

Boller i karry

Den bedste opskrift på boller i karry, der selvfølgelig er med hjemmelavede kødboller og en super lækker karrysovs.
Forb. tid30 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid45 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 310kcal
Forfatter: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Kødboller

  • 500 gram hakket kalv og svin
  • 1 tsk salt
  • 1 stk løg
  • 1 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • Peber

Kogning

  • 1 l vand
  • 1 stk bouillonterning

Sovs

  • 1 stk løg
  • 1 stk æble
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl kogevand
  • 1 dl fløde
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Start med at røre det hakkede kød med salt, så det bliver sejt. Det er vigtigt for at kunne opsuge væsken i farsen.
  • Løg hakkes meget fint og kommes i farsen sammen med et æg og hvedemel. Krydr også med lidt salt.
  • Tilsæt nu gradvist mælk indtil farsen har den rette konsistens. Ikke for tyk, men heller ikke for tynd, da den skal anvendes til kødboller til kogning.
  • Stil farsen i køleskabet i en halv time.
  • Kog en liter vand op sammen med en bouillonterning, og form kødboller med en spiseske. Pas på ikke at lave dem for store. Kog kødbollerne i cirka otte minutter, og det gælder fra sidste kødbolle er dumpet ned i vandet.
  • Tag kødbollerne op af vandet og læg dem på en tallerken, men gem kogevandet til sovsen.
  • Hak løg fint og snit æblet i små tern. Smelt smørret i en gryde og sauter løg og æble i et par minutter.
  • Kom så karry i sammen med gurkemeje og hvedemel og pisk det rundt. Her anvendes piskeris.
  • Pisk så gradvist kogevand i og slut af med lidt fløde. Er karrysovsen for tyk, kan der tilsættes mere kogevand eller fløde.
  • Lad sovsen småkoge i fem minutter for at få kogt melsmagen væk, hvorefter der smages til med salt, peber og eventuelt mere karry.
  • Kom kødboller i sovsen og lad dem varme igennem i et par minutter, hvorefter dine boller i karry er klar til servering.

Næringsinhold

Kalorier: 310kcal

Boller i karry serveres bedst med kogte ris, og her vil jeg især anbefale basmati ris.

Der kan også serveres en let salat til.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Hvad er karry?
  • Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634