• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt
Hjem » Opskrifter » Hovedret » Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur

Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur

13. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Skriv kommentar

Indhold

  1. Ingredienser til culottesteg
  2. Sådan gør du
  3. Udskæring af culottesteg
  4. Del dette:

Her får du den perfekte vejledning i stegning af en culottesteg, så den er rosa og super mør. Se både stegetid og kernetemperatur, så kødet ikke bliver tørt!

Culottesteg er en af de mest populære stege i Danmark, og her får du da også et godt stykke kød for pengene.

Okseculotten er ikke blandt de allerdyreste udskæringer fra oksen, og ofte finder man en god culottesteg på tilbud.

Culotte er fremragende gæstemad, og så er den meget nem at tilberede.

Her er en god grundopskrift, som man garanti altid giver dig en mør og rosastegt culottesteg.

Ingredienser til culottesteg

1 culottesteg på cirka 1,2 kilo
5 spiseskefulde olivenolie
2 fed hvidløg
2 spiseskefulde frisk rosmarin
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skær fedt og sener fra undersiden af culottestegen, og rids krølfedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv.
  2. Gnid oversiden af stegen grundigt med salt.
  3. Hvidløg pilles og presses ned i lidt olie, og finthakkede rosmarinblade kommes ved. Vend rundt.
  4. Smør det godt og grundigt ind i kødet hele vejen rundt og krydr med friskkværnet peber.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  6. Stil din culottesteg ind i ovnen, og giv den nu 15 minutter.
  7. Skru ned på 150 grader og steg din culottesteg videre indtil den har en kernetemperatur på 56 grader. Så er den mør og rosa – og ikke rå. Det tager cirka 25 minutter, men følg kernetemperaturen og ikke tiden.
  8. Tag den færdigstegte okseculotte ud af ovnen og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter før den skæres i tynde skiver.

Udskæring af culottesteg

En culottesteg skal skæres på tværs af kødfibrene.

Typisk skærer du fra den ene spids og ind cirka halvvejs, hvorefter culotten vendes en kvart omgang og du kan skære videre.

Men kig godt på okseculotten og så hvor fibrene går. De er nemme at følge, og du skal bare skære på tværs af dem.

Brugernes bedømmelse
  • Culottesteg
Sending
User Review
2.63 (8 votes)

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)

Skrevet i: Hovedret Tags: culotte, hvidløg, olivenolie, peber, rosmarin

Previous Post: « Nemme skyæg i ovn til morgenmad
Next Post: Hjemmelavet bearnaise sauce (simpel opskrift) »

Skriv et svar Annuller svar

Primær Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage – nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat – nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn – den bedste opskrift!
  • Rundstykker – nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler – verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet – hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød – nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle – den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Verdens bedste chokoladekage med kokos
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok