• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt
Hjem » Opskrifter » Hovedret » 12 nemme og gammeldags frikadeller med karry
12 nemme og gammeldags frikadeller med karry

12 nemme og gammeldags frikadeller med karry

7. december 2018 By Holger Rørby Madsen Skriv kommentar

Gå til opskrift Udskriv

Indhold

  1. Ingredienser
  2. Fremgangsmåde
  3. Del dette:

Frikadeller med karry er en overraskende variant af de gammeldags frikadeller, og du bliver måske overrasket over hvor godt de smager.

De go’e gammeldags frikadeller, men her selvfølgelig lavet med lidt karry.

Det giver frikadellerne en ekstra varm smag, hvilket er virkelig godt til den klassiske frikadellesmag.

Mængden af karry kan du selvfølgelig selv afgøre, men jeg synes du skal starte med en teskefuld karry til et halvt kilo kød.

Næste gange du laver frikadeller med karry, kan du jo så eventuelt tilsætte lidt mere.

[custom-related-posts title=”Lignende opskrifter” order_by=”rand” order=”ASC”]

frikadeller med karry
Udskriv opskrift
5 fra 1 stemme

Frikadeller med karry

Du skal prøve disse dejlige frikadeller med karry, der er overraskende gode.
Forb. tid35 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid45 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 260kcal
Forfatter: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 gram hakket kalv og svin
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg
  • 1 tsk karry
  • 4 spsk rasp
  • 2 dl mælk
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med salt. Brug en teskefuld salt med lidt top på. Det er vigtigt, at røre farsen grundigt med saltet for at kunne binde væsken.
  • Rør derefter æg i og tilsæt også et finthakket løg.
  • Kom karry og rasp i farsen, og rør nu gradvist mælk i indtil du har en let og lind konsistens. Måske skal du ikke bruge al mælken, eller måske skal der lidt mere til. Fortsæt med at tilføje mælk så længe farsen kan opsuge det. Krydr også med nogle gode vrid fra peberkværnen.
  • Stil farsen i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Varm en pande op og kom en klat smør og lidt olie på. Det er bedst at stege frikadeller i en blanding af smør og olie. Samtidig skal panden være meget varm når frikadellerne lægges på.
  • Form frikadellerne med en spiseske, og steg dem cirka fem minutter på hver side. Vend dem ikke for hurtigt, da de skal nå at danne en god stegeskorpe.
  • Læg de færdigstegte karryfrikadeller på køkkenrulle, så det værste af fedtet suges væk.

Disse frikadeller med karry er som sagt lavet med hakket kalve- og svinekød, men du kan også anvende hakket kylling.

Det er faktisk rigtigt godt, og her skal du anvende samme mængde.

De færdigstegte karryfrikadeller serveres med stuvet spidskål eller lignende.

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)

Skrevet i: Hovedret Tags: hakket kalv og svin, karry, mælk, peber, rasp, salt, æg

Previous Post: « Verdens bedste opskrift på boller i karry
Next Post: Ovnstegt spidskål med karry på 20 minutter »

Skriv et svar Annuller svar

Primær Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage – nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat – nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn – den bedste opskrift!
  • Rundstykker – nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler – verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet – hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød – nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle – den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste chokoladekage med kokos
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • 12 nemme og gammeldags frikadeller med karry
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok