• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Recipes » Hovedret

12 nemme og gammeldags frikadeller med karry

12 nemme og gammeldags frikadeller med karry

7. december 2018 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Gå til opskrift Udskriv

Indhold

  1. Ingredienser
  2. Fremgangsmåde
  3. Næringsinhold
  4. Share this:

Frikadeller med karry er en overraskende variant af de gammeldags frikadeller, og du bliver måske overrasket over hvor godt de smager.

De go'e gammeldags frikadeller, men her selvfølgelig lavet med lidt karry.

Det giver frikadellerne en ekstra varm smag, hvilket er virkelig godt til den klassiske frikadellesmag.

Mængden af karry kan du selvfølgelig selv afgøre, men jeg synes du skal starte med en teskefuld karry til et halvt kilo kød.

Næste gange du laver frikadeller med karry, kan du jo så eventuelt tilsætte lidt mere.

[custom-related-posts title="Lignende opskrifter" order_by="rand" order="ASC"]

frikadeller med karry
Udskriv opskrift
5 fra 1 stemme

Frikadeller med karry

Du skal prøve disse dejlige frikadeller med karry, der er overraskende gode.
Forb. tid35 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid45 min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 260kcal
Forfatter: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 gram hakket kalv og svin
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg
  • 1 tsk karry
  • 4 spsk rasp
  • 2 dl mælk
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Kom det hakkede kød i en skål og rør det sejt med salt. Brug en teskefuld salt med lidt top på. Det er vigtigt, at røre farsen grundigt med saltet for at kunne binde væsken.
  • Rør derefter æg i og tilsæt også et finthakket løg.
  • Kom karry og rasp i farsen, og rør nu gradvist mælk i indtil du har en let og lind konsistens. Måske skal du ikke bruge al mælken, eller måske skal der lidt mere til. Fortsæt med at tilføje mælk så længe farsen kan opsuge det. Krydr også med nogle gode vrid fra peberkværnen.
  • Stil farsen i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Varm en pande op og kom en klat smør og lidt olie på. Det er bedst at stege frikadeller i en blanding af smør og olie. Samtidig skal panden være meget varm når frikadellerne lægges på.
  • Form frikadellerne med en spiseske, og steg dem cirka fem minutter på hver side. Vend dem ikke for hurtigt, da de skal nå at danne en god stegeskorpe.
  • Læg de færdigstegte karryfrikadeller på køkkenrulle, så det værste af fedtet suges væk.

Næringsinhold

Kalorier: 260kcal

Disse frikadeller med karry er som sagt lavet med hakket kalve- og svinekød, men du kan også anvende hakket kylling.

Det er faktisk rigtigt godt, og her skal du anvende samme mængde.

De færdigstegte karryfrikadeller serveres med stuvet spidskål eller lignende.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634