• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt
Hjem » Opskrifter » Hovedret » Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs

Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs

13. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Skriv kommentar

Indhold

  1. Til forloren hare bruges
    1. Til skyen anvendes
    2. Til sovsen anvendes desuden
  2. Sådan gør du
  3. Servering
  4. Del dette:

Verdens bedste opskrift på forloren hare, der er fars omviklet med bacon. Skyen laves nemt om til en lækker vildtsovs, der passer fantastisk til kødet.

Forloren hare er en sikker vinder hos både børn og voksne, og her er en opskrift på denne danske klassiker, hvor et farsbrød dækkes med bacon, og steges i ovnen.

Den forlorne hare får masser af smag, og stegeskyen trylles om til en super lækker sovs i selskab med lidt ribsgele og fløde.

Ikke en ret til slankekuren, men den smager virkelig godt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Til forloren hare bruges

600 gram hakket kalve- og svinekød
1 teske (med top) salt
1 æg
1 revet skalotteløg – eller 1 teske løgpulver
1 spiseskefuld koncentreret oksefond
1 deciliter fløde
1 deciliter rasp
2 deciliter mælk
Friskkværnet peber
8 skiver bacon

Til skyen anvendes

6 deciliter mælk

Til sovsen anvendes desuden

2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
Ca. 3 deciliter sky fra den forlorne hare
3 teskefulde ribsgele
1 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Det hakkede kød røres med saltet, hvorefter æg, løg, fond, fløde, rasp og mælk tilsættes og farsen røres grundigt. Krydr med friskkværnet peber. Om nødvendigt tilsættes en smule mere mælk.
  2. Smør et fad med olivenolie, og form kødet til en “hare” i fadet. Altså et aflangt farsbrød. Læg baconskiverne på tværs, og klem dem forsigtigt op under den forlorne hare.
  3. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor den først steges i 15 minutter.
  4. Skru så varmen ned til 180 grader varmluft, hæld halvdelen af mælken ved. Nu skal den forlorne hare steges i yderligere 40 minutter, hvor du efter 20 minutter tilsætter resten af mælken.
  5. Tag den færdigstegte hare ud af ovnen, og sigt skyen i en skål.
  6. Smelt to små spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen i, og derefter fløde. Kom også ribsgele ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende lidt gastrik eller en smule æbleeddike/sherryeddike.
  7. Om nødvendigt kan der piskes lidt mere mælk i hvis sovsen er for tyk.
  8. Lad sovsen simre i fem minutter, og servér straks til den forlorne hare.

Servering

Forloren hare spises eventuelt med kogte kartofler og bønner.

Brugernes bedømmelse
  • Forloren hare
Sending
User Review
2.86 (7 votes)

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)

Skrevet i: Hovedret Tags: bacon, fløde, hakket kalv og svin, hvedemel, løg, mælk, oksefond, peber, rasp, ribsgele, salt, smør, æg

Previous Post: « Hjemmelavet bearnaise sauce (simpel opskrift)
Next Post: Gammeldags kanelsnegle – den bedste opskrift på kanelsneglen »

Skriv et svar Annuller svar

Primær Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage – nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat – nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn – den bedste opskrift!
  • Rundstykker – nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler – verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet – hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød – nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle – den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Verdens bedste chokoladekage med kokos
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Ovnstegt spidskål med karry på 20 minutter

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok