• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Hovedret

Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs

Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs

13. marts 2019 By Holger Rørby Madsen 10 Comments

Indhold

  1. Til forloren hare bruges
    1. Til skyen anvendes
    2. Til sovsen anvendes desuden
  2. Sådan gør du
  3. Servering
  4. Share this:

Verdens bedste opskrift på forloren hare, der er fars omviklet med bacon. Skyen laves nemt om til en lækker vildtsovs, der passer fantastisk til kødet.

Forloren hare er en sikker vinder hos både børn og voksne, og her er en opskrift på denne danske klassiker, hvor et farsbrød dækkes med bacon, og steges i ovnen.

Den forlorne hare får masser af smag, og stegeskyen trylles om til en super lækker sovs i selskab med lidt ribsgele og fløde.

Forloren hare er ikke en ret til slankekuren, men den smager virkelig godt.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Til forloren hare bruges

600 gram hakket kalve- og svinekød
1 teske (med top) salt
1 æg
1 revet skalotteløg - eller 1 teske løgpulver
1 spiseskefuld koncentreret oksefond
1 deciliter fløde
1 deciliter rasp
2 deciliter mælk
Friskkværnet peber
8 skiver bacon

Til skyen anvendes

6 deciliter mælk

Til sovsen anvendes desuden

2 spiseskefulde smør
1 stor spiseskefuld hvedemel
Ca. 3 deciliter sky fra den forlorne hare
3 teskefulde ribsgele
1 deciliter fløde
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Det hakkede kød røres med saltet, hvorefter æg, løg, fond, fløde, rasp og mælk tilsættes og farsen røres grundigt. Krydr med friskkværnet peber. Om nødvendigt tilsættes en smule mere mælk.
  2. Smør et fad med olivenolie, og form kødet til en "hare" i fadet. Altså et aflangt farsbrød. Læg baconskiverne på tværs, og klem dem forsigtigt op under den forlorne hare.
  3. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft, hvor den først steges i 15 minutter.
  4. Skru så varmen ned til 180 grader varmluft, hæld halvdelen af mælken ved. Nu skal den forlorne hare steges i yderligere 40 minutter, hvor du efter 20 minutter tilsætter resten af mælken.
  5. Tag den færdigstegte hare ud af ovnen, og sigt skyen i en skål.
  6. Smelt to små spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk melet i. Pisk derefter stegeskyen i, og derefter fløde. Kom også ribsgele ved, og smag til med salt og friskkværnet peber. Du kan også anvende lidt gastrik eller en smule æbleeddike/sherryeddike.
  7. Om nødvendigt kan der piskes lidt mere mælk i hvis sovsen er for tyk.
  8. Lad sovsen simre i fem minutter, og servér straks til den forlorne hare.

Servering

Forloren hare spises eventuelt med kogte kartofler og bønner.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter

Reader Interactions

Comments

  1. Birthe Wissing says

    januar 09, 2022 at 3:14 pm

    Forloren hare opskrift.
    Der er ikke anført mælk som ingrediens til sovsen, men under fremgangsmåde skal der hældes mælk i ad 2 omgange. Hvilken mælk og hvor meget? Skal der mælk i farsen som anført?

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Karry.dk
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634