• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Recipes » Brød

Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød

Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød

13. maj 2019 By Holger Rørby Madsen 1 Comment

Indhold

  1. Ingredienser til rundstykker
  2. Sådan gør du
  3. Yderligere info
  4. Share this:

Opskrift på verdens bedste rundstykker, og et godt trick til rundstykker, der bliver både luftige og sprøde. Opskriften giver 12 rundstykker.

Verdens bedste rundstykker, som dog stadig er nemme at lave derhjemme.

Her giver jeg et par gode fif til hvordan du ender op med super lækre rundstykker, som samtidig ikke er papbrød, men har en god krumme og fylde.

Opskriften giver 12 sprøde og lækre rundstykker.

Ingredienser til rundstykker

25 gram gær
2 teskefulde rørsukker
3 deciliter lunkent vand
2 spiseskefulde olivenolie
400 gram hvedemel
1 teskefuld salt

Til pensling bruger du

1 æg
Blå birkes

Sådan gør du

  1. Jeg har her æltet rundstykkerne i min Kitchen Aid røremaskine, men de kan selvfølgelig også sagtens laves uden.
  2. Smuldr gæren i røreskålen, og drys rørsukker over. Ælt det hurtigt sammen med fingrene, og lad det så stå i et minut. Nu "smelter" gæren og opløses med sukkeret. Sådan skal det være.
  3. Tilsæt så lunkent vand, og rør det ud med dejkrogen.
  4. Derefter kommer du olien i, og gradvist æltes melet ind i dejen. Du skal bruge cirka 400 gram, men prøv dig frem, da det kan være en smule mindre eller mere.
  5. Til sidst kommes saltet ved, og dejen æltes godt igennem ved en lavere hastighed,
  6. Dejen til rundstykkerne skal være fast, men ikke hård.
  7. Kom lidt mel på køkkenbordet (indgår ikke i de 400 gram), og ælt dejen let igennem i hånden.
  8. Del den i 12 lige store stykker, som du triller til små boller - eller spænder op, ved at trække dejen ind under bollerne.
  9. Sæt rundstykkerne på en bageplade med bagepapir eller bagemåtte, og læg et fugtigt viskestykke over, Lad nu rundstykkerne hæve en time et lunt sted.
  10. Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys med blå birkes.
  11. Med en skarp kniv snitter du et lille kryds øverst i hver rundstykke, men skær ikke for dybt.
  12. Bag så rundstykkerne ved 210 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter. De skal have farve som på billedet.

Yderligere info

Tag de færdigbagte rundstykker ud. pensl dem straks med lunkent vand, og lad dem hvile på en rist inden udskæring.

Note: Du kan også lave verdens bedste rundstykker aftenen i forvejen. Anvend koldt vand i stedet for lunkent. og stil rundstykkerne et køligt sted natten over. Næste morgen pensles og drysses rundstykkerne, og bages færdige som beskrevet.

Se også opskriften på hjemmebagt pitabrød.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Hvad er karry?
  • Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634