• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Brød

Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

Burgerboller - bedste opskrift på brød til burger

8. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Opskrift på burgerboller
  2. Sådan gør du
  3. Afkøling og frysning
  4. Share this:

Her får du min opskrift på nemme burgerboller, der smager virkelig godt. Opskriften giver 24 burgerboller, og de er meget velegnede til at fryse ned.

Her får du den bedste opskrift på burgerboller, der er de helt perfekte boller til dine burgere.

Og intet slår altså hjemmebagte burgerboller, og samtidig er de meget nemme at lave.

Af denne opskrift får du 24 lækre burgerboller.

Opskrift på burgerboller

450 gram sødmælk
100 gram smør
50 gram gær
600 gram hvedemel
150 fuldkorns hvedemel
4 spiseskefulde sukker
2 hele æg
1 teskefuld salt

+ sesamfrø til pynt på burgerbollerne

Bagetid for burgerboller: 10-11 minutter ved 200 grader varmluft

Sådan gør du

  1. Kom mælk og smør op i en gryde, og varm det ved forsigtig varme indtil smørret er næsten smeltet. Mælken må ikke være varmere end 37-38 grader, da du ellers risikerer at slå gærcellerne ihjel.
  2. Kom den lune mælk op i en skål til din røremaskine, og smuldr gæren ud i den. Rør gæren ud.
  3. Bland hvedemel med fuldkorns hvedemel, salt og sukker, og ælt det gradvist ind i dejen. Rør også æggene ud i dejen, og ælt den nu igennem i 7-8 minutter på høj hastighed, så dejen virkelig bliver tæsket igennem.
  4. Læg et viskestykke over, og nu skal burgerbolledejen hæve i 30 minutter.
  5. Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Del derefter disse i 12 små klumper hver.
  6. Beklæd to bageplader med bagepapir, som drysser med en smule hvedemel.
  7. Tril nu de 24 boller, sæt dem på pladerne (12 på hver), og tryk dem flade med hånden. Husk de hæver en del under bagningen.
  8. Læg et viskestykke over, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
  9. Pensl så burgerbollerne med lidt mælk, og drys sesamfrø på, som du trykker ganske let ned i burgerbollerne, så sesamfrøene ikke falder så let af.
  10. Bag nu dine hjemmebagte og nemme burgerboller i en forvarmet ovn i 10-11 minutter ved 200 grader varmluft.

Afkøling og frysning

Tag dine burgerboller ud, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Du kan sagtens fryse disse burgerboller ned. Når du skal bruge dem igen, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. fem minutter.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Karry.dk
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634