• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt
Hjem » Opskrifter » Brød » Burgerboller – bedste opskrift på brød til burger
Burgerboller – bedste opskrift på brød til burger

Burgerboller – bedste opskrift på brød til burger

8. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Skriv kommentar

Indhold

  1. Opskrift på burgerboller
  2. Sådan gør du
  3. Afkøling og frysning
  4. Del dette:

Her får du min opskrift på nemme burgerboller, der smager virkelig godt. Opskriften giver 24 burgerboller, og de er meget velegnede til at fryse ned.

Her får du den bedste opskrift på burgerboller, der er de helt perfekte boller til dine burgere.

Og intet slår altså hjemmebagte burgerboller, og samtidig er de meget nemme at lave.

Af denne opskrift får du 24 lækre burgerboller.

Opskrift på burgerboller

450 gram sødmælk
100 gram smør
50 gram gær
600 gram hvedemel
150 fuldkorns hvedemel
4 spiseskefulde sukker
2 hele æg
1 teskefuld salt

+ sesamfrø til pynt på burgerbollerne

Bagetid for burgerboller: 10-11 minutter ved 200 grader varmluft

Sådan gør du

  1. Kom mælk og smør op i en gryde, og varm det ved forsigtig varme indtil smørret er næsten smeltet. Mælken må ikke være varmere end 37-38 grader, da du ellers risikerer at slå gærcellerne ihjel.
  2. Kom den lune mælk op i en skål til din røremaskine, og smuldr gæren ud i den. Rør gæren ud.
  3. Bland hvedemel med fuldkorns hvedemel, salt og sukker, og ælt det gradvist ind i dejen. Rør også æggene ud i dejen, og ælt den nu igennem i 7-8 minutter på høj hastighed, så dejen virkelig bliver tæsket igennem.
  4. Læg et viskestykke over, og nu skal burgerbolledejen hæve i 30 minutter.
  5. Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Del derefter disse i 12 små klumper hver.
  6. Beklæd to bageplader med bagepapir, som drysser med en smule hvedemel.
  7. Tril nu de 24 boller, sæt dem på pladerne (12 på hver), og tryk dem flade med hånden. Husk de hæver en del under bagningen.
  8. Læg et viskestykke over, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
  9. Pensl så burgerbollerne med lidt mælk, og drys sesamfrø på, som du trykker ganske let ned i burgerbollerne, så sesamfrøene ikke falder så let af.
  10. Bag nu dine hjemmebagte og nemme burgerboller i en forvarmet ovn i 10-11 minutter ved 200 grader varmluft.

Afkøling og frysning

Tag dine burgerboller ud, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.

Du kan sagtens fryse disse burgerboller ned. Når du skal bruge dem igen, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. fem minutter.

Brugernes bedømmelse
  • Burgerboller
Sending
User Review
2.5 (2 votes)

Del dette:

  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)

Skrevet i: Brød Tags: gær, hvedemel, mælk, salt, sesam, smør, sukker

Previous Post: « Verdens bedste chokoladekage med kokos
Next Post: Luftig æggekage – bedste opskrift på æggepandekage »

Skriv et svar Annuller svar

Primær Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage – nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat – nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn – den bedste opskrift!
  • Rundstykker – nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler – verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet – hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød – nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle – den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling
  • Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Verdens bedste chokoladekage med kokos
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok