• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Kage

Verdens bedste chokoladekage med kokos

Verdens bedste chokoladekage med kokos

7. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Opskrift på chokoladekage
  2. Sådan gør du
  3. Share this:

Chokoladekage er altid et hit, og her er den helt klassiske grundopskrift på chokoladekagen, der laves med kakao og lidt kaffe. Pyntes med glasur og kokos.

Chokoladekage har gennem generationer været et stensikkert hit på kaffebordet, som klassekage eller når bare vi skal forkæle os selv. Og såden er det heldigvis stadig.

Her er opskriften på helt klassiske og bedste chokoladekage som mormor lavede den, hvor der tilsættes lidt kaffe i dejen.

Chokoladekagen er meget nem at bage, men brug en god kakao, for det giver altså en bedre smag.

Jeg ved godt, at en bedre kakao koster noget mere, og her har jeg anvendt en kakao fra Valrhona, som ikke er helt billig.

Men det giver bare en bedre smag, og kakaopulver er jo trods alt drøj i brug, så sådan en dåse holder også længe. Og der kan bages en del chokoladekager af den.-

Opskrift på chokoladekage

125 gram blødt smør
200 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
1 økologisk citron
30 gram finthakkede mandler
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
3 pasteuriserede æggehvider (2 bægre)
200 gram hvedemel
2 teskefulde bagepulver
3 spiseskefulde kakao - gerne Valrhona
1 deciliter kaffe (gerne lidt kraftig)

Sådan gør du

  1. Kom det bløde smør op i en skål sammen med sukker, vaniljesukker og de finthakkede mandler. Riv også skallen af den økologiske citron ned i skålen, og pisk det nu luftigt i hånden. Du skal ikke bruge en elpisker, men blot et piskeris.
  2. Gradvist pisker du nu også de pasteuriserede æggeblommer i, så chokoladekagedejen bliver endnu mere luftig.
  3. I en anden skål blandes hvedemel sammen med bagepulver og kakao, og det røres nu ind i dejen sammen med kaffen. Her anvendes en grydeske.
  4. I en tredje og helt ren skål piskes æggehviderne helt sive, hvorefter de også vendes gradvist i dejen, så du nu har en virkelig luftig lækker chokoladekagedej.
  5. Smør en form eller en bradepande grundigt med smør, og fordel dejen i den.
  6. Kagen bages nu en i forvarmet ovn ved 175 grader almindelig varme, hvor kagen skal have cirka en time. Måske lidt længere, så efter en time stikker du lige i chokoladekagen med strikkepind eller lignende, og kagen er færdig når der ikke hænger dej ved.

Lad kagen køle en smule af og nyd den som den er. Eller pynt med chokoladeglasur og kokos.

Den bedste glasur laves med flormelis, der røres sammen med lidt pasteuriseret æggehvide. Eller anvend kogende vand i stedet for æggehvide.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen
  • Verdens bedste drømmekage med kokos snask

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Karry.dk
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634