Agurkesalat er utrolig nem at lave selv, og her får du en både god og hurtig opskrift. Bedst er agurkesalat selvfølgelig med nye, danske agurker.
Men agurkesalat kan laves året rundt, og den bruges jo til mange ting.
Blandt andet er det jo næsten umuligt at spise en vellavet hotdog uden agurkesalaten.
Den er uhyre nem at lave, og du skal blot sætte lidt tid af til at din agurkesalat står og trækker.
Agurkesalat opskrift
2 flotte agurker
2 teskefulde fint salt
1 deciliter vand
1 deciliter eddike
5 spiseskefulde sukker
Lidt friskkværnet, hvid peber
Sådan gør du
- Vask agurkerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.
- Put skiverne i en stor skål, og drys et par teskefulde fint salt ud over dem. Bland dem lidt rundt.
- Lad agurkeskiverne trække saltet i 20 minutter, inden du skyller dem godt af i koldt vand.
- Kom så vand, eddike og rørsukker (og eventuelt lidt hvid peber) i skålen, og rør sukkeret ud i væsken.
- Læg så forsigtigt agurkeskiverne i lagen, og nu skal agurkesalaten trække i to timer.
Så er den klar til servering.
Holdbarhed
Agurkesalaten kan holde sig i køleskabet i en lille uges tid.
Vil du gemme den endnu længere, skal du tilsætte lidt konserveringsmiddel, som eksempelvis Atamon.
Men jeg vil foreslå dig at lave den uden - og så bare spise løs.
Lav så en ny portion når du får brug for det - det er jo alligevel så nemt.
Agurkesalaten er blandt andet perfekt i en burger, og her kan du se hvordan du laver verdens bedste burgerboller.
Leave a Reply