Her får du min opskrift på nemme burgerboller, der smager virkelig godt. Opskriften giver 24 burgerboller, og de er meget velegnede til at fryse ned.
Her får du den bedste opskrift på burgerboller, der er de helt perfekte boller til dine burgere.
Og intet slår altså hjemmebagte burgerboller, og samtidig er de meget nemme at lave.
Af denne opskrift får du 24 lækre burgerboller.
Opskrift på burgerboller
450 gram sødmælk
100 gram smør
50 gram gær
600 gram hvedemel
150 fuldkorns hvedemel
4 spiseskefulde sukker
2 hele æg
1 teskefuld salt
+ sesamfrø til pynt på burgerbollerne
Bagetid for burgerboller: 10-11 minutter ved 200 grader varmluft
Sådan gør du
- Kom mælk og smør op i en gryde, og varm det ved forsigtig varme indtil smørret er næsten smeltet. Mælken må ikke være varmere end 37-38 grader, da du ellers risikerer at slå gærcellerne ihjel.
- Kom den lune mælk op i en skål til din røremaskine, og smuldr gæren ud i den. Rør gæren ud.
- Bland hvedemel med fuldkorns hvedemel, salt og sukker, og ælt det gradvist ind i dejen. Rør også æggene ud i dejen, og ælt den nu igennem i 7-8 minutter på høj hastighed, så dejen virkelig bliver tæsket igennem.
- Læg et viskestykke over, og nu skal burgerbolledejen hæve i 30 minutter.
- Slå så dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Del derefter disse i 12 små klumper hver.
- Beklæd to bageplader med bagepapir, som drysser med en smule hvedemel.
- Tril nu de 24 boller, sæt dem på pladerne (12 på hver), og tryk dem flade med hånden. Husk de hæver en del under bagningen.
- Læg et viskestykke over, og lad dem efterhæve i yderligere 30 minutter.
- Pensl så burgerbollerne med lidt mælk, og drys sesamfrø på, som du trykker ganske let ned i burgerbollerne, så sesamfrøene ikke falder så let af.
- Bag nu dine hjemmebagte og nemme burgerboller i en forvarmet ovn i 10-11 minutter ved 200 grader varmluft.
Afkøling og frysning
Tag dine burgerboller ud, og lad dem køle af på en rist, så de ikke bliver fugtige i bunden.
Du kan sagtens fryse disse burgerboller ned. Når du skal bruge dem igen, skylles de kort under den kolde hane, hvorefter de lunes i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. fem minutter.
Leave a Reply