Her får du den perfekte vejledning i stegning af en culottesteg, så den er rosa og super mør. Se både stegetid og kernetemperatur, så kødet ikke bliver tørt!
Culottesteg er en af de mest populære stege i Danmark, og her får du da også et godt stykke kød for pengene.
Okseculotten er ikke blandt de allerdyreste udskæringer fra oksen, og ofte finder man en god culottesteg på tilbud.
Culotte er fremragende gæstemad, og så er den meget nem at tilberede.
Her er en god grundopskrift, som man garanti altid giver dig en mør og rosastegt culottesteg.
Ingredienser til culottesteg
1 culottesteg på cirka 1,2 kilo
5 spiseskefulde olivenolie
2 fed hvidløg
2 spiseskefulde frisk rosmarin
Salt og peber
Sådan gør du
- Skær fedt og sener fra undersiden af culottestegen, og rids krølfedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv.
- Gnid oversiden af stegen grundigt med salt.
- Hvidløg pilles og presses ned i lidt olie, og finthakkede rosmarinblade kommes ved. Vend rundt.
- Smør det godt og grundigt ind i kødet hele vejen rundt og krydr med friskkværnet peber.
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Stil din culottesteg ind i ovnen, og giv den nu 15 minutter.
- Skru ned på 150 grader og steg din culottesteg videre indtil den har en kernetemperatur på 56 grader. Så er den mør og rosa - og ikke rå. Det tager cirka 25 minutter, men følg kernetemperaturen og ikke tiden.
- Tag den færdigstegte okseculotte ud af ovnen og lad den hvile på et skærebræt i 15 minutter før den skæres i tynde skiver.
Udskæring af culottesteg
En culottesteg skal skæres på tværs af kødfibrene.
Typisk skærer du fra den ene spids og ind cirka halvvejs, hvorefter culotten vendes en kvart omgang og du kan skære videre.
Men kig godt på okseculotten og så hvor fibrene går. De er nemme at følge, og du skal bare skære på tværs af dem.
Leave a Reply