Verdens bedste opskrift på flødekartofler i ovn. De helt rigtige og cremede flødebagte kartofler med fløde og løg, og du behøver ikke skrælle kartoflerne.
Flødekartofler i ovn: Hvis du vil gøre arbejdet med flødekartofler nemmere, kan du sagtens bruge bagekartofler.
De er større, og dermed er der ikke så meget der skal skæres i skiver. Eller skrælles.
For skal man skrælle kartoflerne til flødebagte kartofler? Jeg gør det aldrig, men det er en smagssag.
Du kan sagtens vælge at gøre det, men kartofler med skræl er også glimrende.
Jeg har her i denne opskrift med flødekartofler brugt hvidløgssalt, men du kan selvfølgelig også bruge tynde skiver friske hvidløgsfed.
Flødekartofler i grill
De fleste bager nok flødekartofler i ovnen, men de er også nemme at lave i både gasgrill og kuglegrill.
Husk de skal tilberedes ved indirekte varme, og hold en temperatur på omkring 200 grader.
Bagetiden er også i grillen cirka en time.
Med rodfrugter
Endelig kan du vælge at skifte en del af kartoflerne ud med andre rodfrugter.
Især persillerod, pastinak og knoldselleri giver en rigtig god smag til flødekartoflerne.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til flødekartofler bruges
1,2 kilo kartofler
5 deciliter piskefløde
1 deciliter mælk
1 rødløg i skiver
Revet muskatnød
Friskkværnet peber
Hvidløgssalt
Sådan gør du
- Start med at vaske kartoflerne grundigt. Skær så kartoflerne i tynde skiver, og læg cirka en tredjedel af op i et fad.
- Snit rødløg i tynde skiver, og fordel halvdelen ud over kartoffelskiverne i fadet.
- Krydr med reven muskatnød, hvidløgssalt og peber.
- Så gentager vi omgangen med et lag kartoffelskiver, den sidste del af løget – og krydderier.
- Læg så de sidste kartoffelskiver på, slut med at lidt muskatnød, hvidløgssalt og friskkværnet peber.
- Hæld så piskefløde og mælk ud over vores flødekartofler, og så er de klar til at komme i ovnen.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad dine flødekartofler bage en time. Læg eventuelt et stykke bagepair under fadet, da fløden kan boble over, og det er noget griseri ovnen.
De færdigbagte flødekartofler er cremede, og passer perfekt til blandt andet en mør culottesteg.
Leave a Reply