Kogning af blomkål i buketter er ret nemt, men blomkålen skal aldrig koges for længe, da den så bliver kedelig og træls i smagen.
Kogning af blomkål er utrolig nemt, men husk aldrig at koge kålen i for lang tid.
Dels bliver blomkålen altså ret kedelig, men det handler også om at bevare så mange vitaminer som muligt i kålen.
Et kogt blomkål rækker til fire personer som tilbehør.
Kogning af blomkål
1 stort blomkål - gerne økologisk og dansk
Vand og lidt salt
Eventuelt lidt persille til pynt
Sådan gør du
- Skær de grønne på blomkålen væk, og skyl kålen grundigt under den kolde hane.
- Der kan gemme sig ørenkviste eller andre dyr i blomkålens indre, så derfor skal den skylles godt. Ja, det lyder ulækkert, men det er en del af naturen og er ikke farligt.
- Del så blomkålen i mindre buketter.
- Kom lidt vand i en gryde og læg blomkålsbuketterne i. Tilsæt også lidt salt.
- Blomkålsbuketterne skal dampes mere end koges, og derfor er et par deciliter vand nok. Du skal altså ikke dække blomkålen med vand.
- Kog nu blomkålsbuketterne i 4-5 minutter, og kom straks koldt vand i gryden, så du standser kogningen.
- Hæld vandet fra, og læg de kogte blomkålsbuketter over i et fad.
Den præcise kogning af blomkål afhænger slevfølgelig af hvor meget bid du ønsker i kålen.
Vil du gerne have den lidt mere rå, kan du forkorte kogetiden med et minut eller to, mens du skal give blomkålen et minut mere, hvis du ønsker den mere gennemkogt.
Som sagt synes jeg at kogt blomkål gerne må have et lille bid, og her bevarer du også flere vitaminer og næringsindhold i blomkålen.
Drys eventuelt med lidt friskhakket persille, og server til frikadeller eller en forloren hare.
Leave a Reply