Se her hvordan du bager verdens bedste pitabrød. Med denne opskrift opnår du lette og luftige pitabrød, og de er gode at fryse ned. Med forslag til fyld.
Pitabrød er nem og hurtig aftensmad, og de er meget nemme at bage selv.
Jeg har her brugt en blanding af økologisk hvedemel fra Skærtoft Mølle på Als (du kan købe det i blandt andet Brugsen), og en italiensk hvedemel tipo 00, der gør disse pitabrød mere elastiske.
Har du ikke de to typer mel i køkkenet, ja så kan du også bruge mere almindelig hvedemel, men du får ikke helt samme resultat.
Med pitabrød er det et godt trick, at bage dem kort tid på den ene side, for derefter at bage dem færdige på den anden side i lidt længere tid. Det giver en god luftlomme til fyldet.
Hvis luftlommerne driller dig efter bagning, er det meget nemt at skære pitabrødene forsigtig op med en skarp kniv.
Du kan blandt andet fylde pitabrød med grillet kyllingebryst, salat, majs, agurk, rød peberfrugt eller andet.
Til pitabrød bruges
3 deciliter lunkent vand
30 gram gær
200 gram økologisk hvedemel fra Skærtoft Mølle
200 gram italiensk hvedemel tipo 00
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld sukker
1 teskefuld fint salt
Bagetid
Bagetid for pitabrødene: Cirka 10 minutter ved 250 grader varmluft.
Sådan gør du
- Jeg laver pitabrød i en røremaskine, men du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden. Kom lunkent vand op i røreskålen, og tilsæt 30 gram gær. Rør du ved laveste hastighed.
- Bland de slags mel med sukker og salt, og kom det gradvist ned i røreskålen, mens du kører rundt på næstlaveste hastighed. Tilsæt også de tre spiseskefulde olivenolie.
- Når dejen er samlet, skruer du op på næsthøjeste hastighed, og tæsker nu dejen til dine pitabrød igennem i fem minutter. Slut af med et par minutter ved næstlaveste hastighed, og sæt dejen til hævning i 45 minutter. Skålen skal være helt lukket - eventuelt med et låg eller alufolie.
- Efter hævning slår du hurtigt dejen ud på et meldrysset bord, og deler dejen i otte klumper, som du triller til otte boller. Dem sætter du på en bageplade med bagepapir - drys eventuelt bagepapiret med lidt mel, så bollerne senere ikke hænger fast. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
- Smid så en bagesten ind i ovnen, og lad den blive gennemvarm ved 250 grader varmluft.
- Tag bollerne enkeltvis ud på det meldryssede bord, og tryk dem flade, så de bliver knap to centimeter høje. Vend dem lige hurtigt i mel på begge sider - og læg dem så på den brandvarme bagesten.
- Bag først pitabrødene to minutter på den ene side - og vend dem så om, inden de bager yderligere otte minutter på den anden side. Ialt skal de altså bage cirka 10 minutter.
Tag de færdigbagte pitabrød ud af ovnen, og lad dem køle af inden udskæring og servering.
Leave a Reply