Opskrift på verdens bedste rundstykker, og et godt trick til rundstykker, der bliver både luftige og sprøde. Opskriften giver 12 rundstykker.
Verdens bedste rundstykker, som dog stadig er nemme at lave derhjemme.
Her giver jeg et par gode fif til hvordan du ender op med super lækre rundstykker, som samtidig ikke er papbrød, men har en god krumme og fylde.
Opskriften giver 12 sprøde og lækre rundstykker.
Ingredienser til rundstykker
25 gram gær
2 teskefulde rørsukker
3 deciliter lunkent vand
2 spiseskefulde olivenolie
400 gram hvedemel
1 teskefuld salt
Til pensling bruger du
1 æg
Blå birkes
Sådan gør du
- Jeg har her æltet rundstykkerne i min Kitchen Aid røremaskine, men de kan selvfølgelig også sagtens laves uden.
- Smuldr gæren i røreskålen, og drys rørsukker over. Ælt det hurtigt sammen med fingrene, og lad det så stå i et minut. Nu "smelter" gæren og opløses med sukkeret. Sådan skal det være.
- Tilsæt så lunkent vand, og rør det ud med dejkrogen.
- Derefter kommer du olien i, og gradvist æltes melet ind i dejen. Du skal bruge cirka 400 gram, men prøv dig frem, da det kan være en smule mindre eller mere.
- Til sidst kommes saltet ved, og dejen æltes godt igennem ved en lavere hastighed,
- Dejen til rundstykkerne skal være fast, men ikke hård.
- Kom lidt mel på køkkenbordet (indgår ikke i de 400 gram), og ælt dejen let igennem i hånden.
- Del den i 12 lige store stykker, som du triller til små boller - eller spænder op, ved at trække dejen ind under bollerne.
- Sæt rundstykkerne på en bageplade med bagepapir eller bagemåtte, og læg et fugtigt viskestykke over, Lad nu rundstykkerne hæve en time et lunt sted.
- Pensl rundstykkerne med sammenpisket æg, og drys med blå birkes.
- Med en skarp kniv snitter du et lille kryds øverst i hver rundstykke, men skær ikke for dybt.
- Bag så rundstykkerne ved 210 grader varmluft, hvor de skal have omkring 15 minutter. De skal have farve som på billedet.
Yderligere info
Tag de færdigbagte rundstykker ud. pensl dem straks med lunkent vand, og lad dem hvile på en rist inden udskæring.
Note: Du kan også lave verdens bedste rundstykker aftenen i forvejen. Anvend koldt vand i stedet for lunkent. og stil rundstykkerne et køligt sted natten over. Næste morgen pensles og drysses rundstykkerne, og bages færdige som beskrevet.
Se også opskriften på hjemmebagt pitabrød.
Leave a Reply