Farserede peberfrugter i ovn er nem hverdagsmad, hvor du propper en god omgang fars i peberfrugterne, og bager dem 30 minutter i ovnen.
Farserede peberfrugter i ovn kan du servere med lidt brød og en god salat, eksempelvis denne salat med pærer, pinjekerner og tørrede tranebær.
Tip: Hvis du ønsker det, kan du sagtens tilsætte andre grønsager til de farserede peberfrugter.
Det kan være champignon, bladselleri, gulerødder eller andet.
Farserede peberfrugter i ovn
4 store og flotte peberfrugter
300 gram hakket, magert svinekød/flæskesmåkød
2 finthakkede skalotteløg
2 finthakkede hvidløgsfed
1 æg
0,5 deciliter piskefløde eller kaffefløde
1 teskefuld oregano
1 teskefuld fint salt
Friskkværnet peber
Cheddar eller anden reven ost til gratinering
Stegetid: Cirka 30 minutter ved 190 grader i ovnen
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft, så er den klar om lidt.
- Skær så toppene af peberfrugterne, den del hvor stilken sad fast. Skær ikke mere end nødvendigt! Fjern også kerner og det hvide inde i peberfrugterne. Skær så også ganske lidt af bunden, så peberfrugterne kan stå af sig selv på en bageplade om lidt.
- Kog nu peberfrugterne i letsaltet vand i to minutter - IKKE længere! Tag dem op, og lad dem køle af. Sørg for at alt vandet i dem kommer ud.
- Kom lidt olie eller smør i en gryde, og brun så det hakkede svinekød sammen med skalotteløg og hvidløg. Kom oregano, æg og fløde ved, og krydr med salt og peber.
- Kom så fyldet i peberfrugterne, så vi får farserede peberfrugter. Fyld peberfrugterne helt op, og slut af med at komme reven ost på. Du kan selvfølgelig sagtens også undlade osten - det er en smagssag.
- Såt peberfrugterne i et ildfast fad, og kom lidt vand i bunden af fadet.
- Bag nu de farserede peberfrugter i ovnen ved 190 grader - de skal have omkring 30 minutter.
Se også her hvordan du laver verdens bedste farsbrød.
Leave a Reply