Banankage med chokolade er en rigtig lækker kage, og denne opskrift på kage med bananer bliver dejlig svampet. God måde at bruge modne bananer på.
Banankage er en klassisk kage, som er elsket af store og små.
Og det er en smart måde, at få brugt eventuelle overmodne bananer i frugtskålen på.
Opskriften giver en kage med nok til seks personer.
Til banankage bruges
150 gram god hvedemel
150 gram økologisk rørsukker
150 gram smør i små tern
3 modne bananer - vigtigt de er GODT modne
3 hele æg
100 gram god, mørk chokolade (en plade)
1 strøgen spiseskefuld kanel
1 strøgen spiseskefuld vaniljesukker
3 teskefulde bagepulver
Bagetid: Banankage skal bages i 30 minutter ved 175 grader varmluft.
Sådan gør du
- Start med at piske en klassisk æggesnap med æg og sukker.
- Tilsæt så smørret, og pisk det luftigt. Det kan være et tip, at tage smørret ud af køleskabet i god tid, så er det nemmere at piske luftigt.
- Kom hvedemel, vaniljesukker, kanel og bagepulver op i en anden skål, og bland det sammen. Nu sigter du det ned i dejen til vores banankage. Vend det rundt. Læg håndmikseren væk, og brug en grydeske.
- Hak din chokolade fint, og vend også den forsigtigt i dejen.
- Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel på et skærebræt. Kom de mosede bananer op i dejen til din banankage.
- Smør en form, og hæld dejen op i. Stil formen midt i ovnen, og nu skal din banankage med chokolade bage i cirka 30 minutter ved 175 grader varmluft. Når kagen er ved at være færdig, kan du for en sikkerhedsskyld lige stikke i den med en kødnål eller en gaffel, og hvis dejen ikke hænger fast er din banakage færdig.
- Tag banankagen ud - og lad den hvile/køle af inden udskæring.
Banankagen er et hit hos alle, både børn og voksne, og den passer super godt til en god kop stempelkaffe.
Du kan også vælge at lave en større portion, og så kan du bare bage den i en bradepande.
Se også opskriften på
Leave a Reply