Drømmekage: Her er den bedste opskrift på drømmekage fra Brovst, som altid har været en af mine favorit kager. Med en lækker kokostopping.
Drømmekage fra Brovst i Nordjylland er en af de allermest populære kager, og den er da også usandsynlig lækker.
Her er min bedste opskrift på drømmekage, som selvfølgelig har den vidunderlige kokostopping. Og masser af den.
Opskriften giver en lækker drømmekage, hvor der er rigeligt til seks personer.
Ingredienser til drømmekage
125 gram økologisk rørsukker
125 gram meget blødt smør
3 æg
150 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1 vaniljestang
40 gram kokosmel
0,5 deciliter mælk
Til kokostopping bruger du
4 spiseskefulde brygget, sort kaffe
100 gram brun farin
50 gram smør
20 gram lys sirup
50 gram kokosmel
Fremgangsmåde
- Kom rørsukker og blødt smør op i en skål, og pisk det ud med et piskeris.
- Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk også dem ud i dejen.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i en anden skål sammen med hvedemel og bagepulver, og bland det godt sammen.
- Pisk nu gradvist melblandingen ind i dejen, og kom derefter lidt mælk og kokosmel i.
- Pisk dejen blød og jævn.
- Beklæd et ildfast fad eller en lille bradepande (cirka 15 gange 20 centimeter) med et stykke bagepapir, og fordel dejen i den.
- Bag nu drømmekagen i en forvarmet ovn på 185 grader varmluft i cirka 25 minutter.
- Imens kan du lave den lækre kokostopping, som jo er kendetegnet på en rigtig drømmekage.
- Lav en god og stærk kop kaffe, og kom fire spiseskefulde i en kasserolle.
- Varm kaffen op, og tilsæt så brun farin, smør i tern, lys sirup og kokosmel.
- Med en spiseske rører du kokostoppingen jævn. Lad den småsimre under omrøring i et par minutter, men ved meget lav varme.
- Tag kagen ud af ovnen, og fordel kokostoppingen ud over kagen.
- Stil drømmekagen fra Brovst tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 9-10 minutter.
Opbevaring
Drømmekage fra Brovst skal køle af inden udskæring, hvor den skæres ud i 12 portionsstykker.
Gem rester til dagen efter ved at pakke dem ind i lidt sølvpapir.
Leave a Reply