Her får du verdens bedste opskrift på kanelsnegle, og de er både snaskede og fyldt med kanelremonce. En god og gammeldags kanelsnegl lavet af bløddej.
Kanelsnegle. Du kan næsten allerede dufte dem.
Og det er verdensbedste kanelsnegle opskrift, lavet af bløddej, hvilket gør dem lette og luftige, og meget nemme at bage.
Kanelsneglene er fyldt med den dejligste kanelremonce, og smager præcist som kanelsnegle skal.
Kort hævetid
Opskriften er nemlig nem at gå til, men kanelsneglene er samtidig også virkelig lækre, fordi de er så luftige i konsistensen på grund af bløddejen.
Hævetiden er heller ikke frygtelig lang, så det er virkelig nemme kanelsnegle at bage.
Opskriften giver cirka 20 kanelsnegle, som du fordeler på to bageplader.
Se også her hvordan du laver verdens bedste chokoladekage.
Ingredienser til kanelsnegle
350 gram lunkent vand
40 gram gær
1 æg
580 gram hvedemel
50 gram bagesukker - eller almindeligt sukker
2 teskefulde fint salt
1 teskefuld kardemomme
100 gram meget blødt smør
Kanelremonce
200 gram gram meget blødt smør
200 gram brun farin
2 teskefulde kanel
2 teskefulde kartoffelmel - uden top
4 spiseskefulde olie
Kanelsneglene pensles med
1 æg
Lidt vand
En halv teskefuld fint salt
Drysses eventuelt med lidt perlesukker
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand og gør i skålen til røremaskine med påmonteret dejkrog. Rør gæren ud. Rør derefter ægget i
- Bland hvedemel med kardemomme, bagesukker og salt, og ælt det ind i dejen, hvor du ælter syv minutter ved middel hastighed.
- Tilsæt derefter det bløde smør, og ælt videre i tre minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og fold det hurtigt sammen. Du skal ikke ælte yderligere. Læg dejen i en anden skål, beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke, og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Rør imens kanelremoncen sammen med en dejskraber. Vend det hurtigt sammen så remoncen er samlet.
- Kom igen dejen ud på bordet, og del den i to stykker. Du skal ikke ælte den! Rul hvert stykke ud til en firkant på 40 gange 25 centimeter.
- Smør halvdelen af remoncen ud på hver firkant - cirka ⅔ fra kanten mod dig og ind, så den sidste tredjedel holdes fri.
- Rul dejen sammen som en roulade, og skær enderne fra. Del i 10 skiver, fold snippen ind under kanelsneglen, og stil dem på en bageplade med bagepapir. 10 kanelsnegle på hver plade.
- Beklæd med husholdningsfilm, og lad dem hæve i 25 minutter.
- Rør æg sammen med vand og lidt salt, og pensl kanelsneglene grundigt - men forsigtigt.
- Bag derefter kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Kanelsenglene skal bages i 10 minutter, og må altså ikke overbages.
- Tag kanelsneglene ud og lad dem køle af. Rør flormelis sammen med lidt vand eller pasteuriseret æggehvide, og pynt kanelsneglene med glasur.
Og husk så ikke at bage kanelsneglene for længe, for så kan de let blive for tørre. Når de har fået en flot kulør efter cirka 10 minutter i ovnen, ja så er de færdige og skal ud og køle lidt af.
Glasur
Derefter kan de overtrækkes med glasur - eller nydes som de er. Disse kanelsnegle kan sagtens fryses ned, men så skal du vente med glasuren.
Glasur laves af flormelis, der udrøres i enten lidt kogende vand eller pasteuriseret æggehvide. Røres blank.
Leave a Reply