Prøv at lave de flotte skyæg til morgenbordet, for de vækker altid glæde. De smukke æggeskyer laves af pisket æggehvide og blomme, som bages i ovnen.
Skyæg er i flere omgange blevet særdeles populære på de sociale medier, og de flotte æggeskyer er da også virkelig fine at sætte på morgenbordet.
Samtidig er de nemme at lave, og det er endda en lille ret, som børnene selv kan stå for.
Hemmeligheden bag skyæg er piskede æggeblommer, der bages faste i ovnen, hvorefter en æggeblomme kommer i som solen mellem skyerne.
Smukkere bliver det ikke, og det minder virkelig om morgensalmen "Morgenstund har guld i mund". Og skyæg er en god start på dagen.
Du skal beregne et sky til hver person, så derfor er der her til to personer.
Ingredienser til skyæg
Sådan gør du
- Slå æggene ud, og del i æggehvide og æggeblomme. Det nemmeste er, at hælde æggehviden over i en lille skål, og beholde æggeblommen i æggeskallen indtil den skal bruges.
- Pisk nu æggehviderne helt stive sammen med med lidt salt og peber. Tjek om de er stive nok ved at holde bunden i vejret på skålen, og her skal æggehviderne altså blive hængende i skålen.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Del de piskede æggehvider i to lige store stakke, og lav en fordybning i midten.
- Bag æggehviderne i cirka 7-8 minutter ved 180 grader varmluft.
- Tag dem ud af ovnen og hæld med forsigtighed blommen ned i fordybningen i de bagte æggehvider.
- Stil pladen tilbage i ovnen, og bag videre i cirka 4-5 minutter.
Servering
De færdigbagte skyæg skal nydes straks, da de ret hurtigt falder lidt sammen, og her bliver lidt mere kedelige.
Så lav dine æggeskyer lige før de skal serveres.
Her kan du også se hvordan du laver en luftig æggekage.
Leave a Reply