• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Karry.dk logo

  • Forside
  • Hvad er karry?
  • Opskrifter
    • Brød
    • Hovedret
    • Kage
    • Sovs
    • Tilbehør
    • Æg
  • Om/kontakt

Hjem » Opskrifter » Sovs

Hjemmelavet bearnaise sauce (simpel opskrift)

Hjemmelavet bearnaise sauce (simpel opskrift)

13. marts 2019 By Holger Rørby Madsen Leave a Comment

Indhold

  1. Ingredienser til bearnaise sauce
    1. Bearnaise essens af
    2. Bearnaise sauce
  2. Sådan gør du
  3. Share this:

En virkelig god bearnaise sovs opskrift lavet helt fra bunden med en hjemmelavet bearnaise essens, som giver en virkelig god sauce bearnaise.

Bearnaise sovs lavet helt fra bunden med masser af smag - og en hel del smør.

For en rigtig bearnaise sovs indeholder masser af smør, og den er på ingen måde en fedtfattig sovs. Tværtimod. Derfor skal man heller ikke spise alt for meget af den, hvis man vil holde kalorieregnskabet nogenlunde i balance.

Her er den lavet med en frisk og fransk estragon, men den kan sagtens også laves med en tørret estragon.

Bearnaisesovs er nem at lave selv, når blot man husker ikke at varme den for meget. Sovsen begynder at skille ved omkring 60 grader, så du skal holde den under den temperatur.

Og du behøver ikke at lave den over et vandbad, men hold blusset på ikke for høj varme, for så skal det nok gå. Hav blot lidt tålmodighed.

Opskriften passer med bearnaise sauce til fire personer.

Ingredienser til bearnaise sauce

Bearnaise essens af

2 skalotteløg løg
4 spiseskefulde hvidvinseddike
4 spiseskefulde tør hvidvin
Stænglerne fra et bundt frisk estragon
Salt og friskkværnet peber

Bearnaise sauce

200 gram smør
4 pasteuriserede æggeblommer (2 bægre)
En håndfuld friskhakkede estragonblade
Lidt citronsaft
Salt og peber

Sådan gør du

  1. Løgene pilles og hakkes helt fint og kommes i en kasserolle sammen med  hvidvinseddike, hvidvin, stænglerne fra dit bundt med estragon, lidt salt og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også tilsætte lidt af bladene fra estragonen, hvis det er et stort bundt.
  2. Kog nu bearnaise essensen op, og lad den derefter koge i cirka fem minutter, hvor mængden reduceres til cirka det halve.
  3. Hæld essensen gennem en sigte og derefter tilbage i kasserollen. Kassér indholdet i sigten.
  4. Smør skæres i grove tern, og smeltes ved lav temperatur i en anden kasserolle. Stil den derefter til side, og lad det smeltede smør køle af, så det kommer ned og bliver lidt varmere end fingervarmt.
  5. Så er du klar til at tilberede den hjemmelavede bearnaisesovs.
  6. Stil kasserollen med bearnaiseessensen på laveste temperatur, og pisk nu æggeblommerne ind i essensen. Pas på det ikke bliver for varmt, da bearnaisesovs skiller ved 60 grader!!
  7. Pisk derefter gradvist det afkølede og smeltede smør ind i sovsen, men det hvide bundfald må IKKE komme med. Det skal kasseres.
  8. Fortsæt med piske så du får en let og luftig bearnaisesovs, som du smager til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Vend til sidst den friskhakkede estragon i, og servér straks.
  10. En hjemmelavet bearnaisesovs skal ikke være for varm, men bestemt heller ikke for kold, så pisk og varm den indtil den når en temperatur, der er behagelig at have i munden.

Den hjemmelavede bearnaise sauce er god til en culottesteg.

Opskrift på culottesteg med stegetid og kernetemperatur

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Se flere opskrifter

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Primary Sidebar

Følg på Facebook

Karry.dk

Seneste indlæg

  • Banankage - nem og svampet kage med banan og chokolade
  • Agurkesalat - nem, hjemmelavet og gammeldags opskrift
  • Farserede peberfrugter i ovn - den bedste opskrift!
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Flødekartofler - verdens bedste opskrift på flødebagte kartofler
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Omelet - hurtig og nem opskrift på den perfekte omelet
  • Verdens bedste chokolademuffins (de store og luftige)
  • Verdens bedste pitabrød - nem opskrift på luftige brød til pita
  • Gammeldags kanelsnegle - den bedste opskrift på kanelsneglen

Viden om karry

billede med karry

Hvad er karry?

Hvad er karry og er det et eller flere krydderier? Her kan du se hvad karry helt grundlæggende er, og du får den korte historie om det populære ...

Læs mere →

Mest læste

  • Opskrift på nem og hurtig karrysovs
  • Verdens bedste opskrift på boller i karry
  • Rundstykker - nem og god opskrift på friskbagte morgenbrød
  • Mormors forloren hare med bacon og vildtsovs
  • Karry.dk
  • Verdens bedste kylling i karry på 30 minutter
  • Grundopskrift på hjemmelavet karry på 2 minutter
  • Kogning af blomkål inkl. kogetid på hel eller delt blomkål
  • Luftig æggekage - bedste opskrift på æggepandekage
  • Opskrift på nem hjemmelavet karrysuppe med kylling

Alle rettigheder tilhører Karry.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@karry.dk. CVR: 34441634