Jeg elsker kylling i karry, og her er en virkelig nem opskrift uden kokosmælk. Retten er med æbler og løg, og karrysovsen er virkelig lækker. Retten tager 30 minutter at lave.
Kylling i karry er en god hverdagsret, der er nem at lave, og som både børn og voksne holder af.
Styrken på retten kan du jo selv styre, men jeg synes fire teskefulde karry passer fint i denne opskrift.
Så er den krydret og varm, men uden at være for stærk.
Jeg vil anbefale at nyde kylling i karry retten med kogte ris og en frisk råkostsalat med gulerødder og spidskål. Det er altså et godt hovedmåltid.
Opskrift
Kylling i karry
Fremgangsmåde
- Fjern eventuelle fedtkanter og urenheder på kyllingekødet, og skær det derefter i mindre tern på cirka to gange to centimeter.
- Løg pilles og snittes fint, og æblerne udkernes, hvorefter de skæres i små tern.
- Varm en tykbundet gryde op og kom lidt olie i. Svits nu kødet i par minutter, hvor du vender det rundt så det steges på alle sider. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Rør karry ud i vandet og tilsæt det til kødet.
- Kom også løg og æbler i, rør rundt, og lad det nu simre i 20-25 minutter under låg. Rør i det nogle gange undervejs.
- Tilsæt fløden, og smag din kylling i karry til med lidt limesaft, salt og peber. Lad det stå og creme lidt ind uden låg på gryden. Det tager cirka fem minutter.
Næringsinhold
Kylling i karry serveres med kogte ris og en let råkostsalat med gulerødder og spidskål.
Du skal bruge:
4 gulerødder
En halv spidskål
1 lime
Gulerødder rives på den grove side af rivejernet, mens spidskålen snittes i helt tynde skiver.
Vendes sammen og smages til med friskpresset limesaft. Nem og lækker aftensmad.
Leave a Reply