Her finder du den bedste opskrift på boller i karry, og den er samtidig nem at gå til. Opskriften er med hjemmelavede kødboller og en rigtig karrysovs.
Boller i karry er jo næsten en dansk nationalret, trods det nærmest asiatisk klingende navn.
Her får du den klassiske opskrift på retten, men du kan peppe den endnu mere op ved, at tilsætte en teskefuld karry til farsen.
Det giver også kødbollerne et pift af karry, og det smager altså virkelig godt.
Er du ikke så glad for æbler i maden, så kan du altså godt undvære det her.
Her har jeg lavet boller i karry med en blanding af kalve- og svinekød, og det synes jeg fungerer bedst.
Du kan dog også godt udelukkende anvende hakket svinekød.
Boller i karry med kokosmælk
Vil du gøre retten endnu mere eksotisk, kan du lave din karrysovs delvist med kokosmælk.
Der er to muligheder: Blot erstatte fløden med kokosmælk, og her anvender du den mængde, som du synes.
Du kan også tilføje endnu mere kokosmælk til dine boller i karry ved, at erstatte noget af kogevandet med kokosmælken.
Opskrift
Boller i karry
Ingredienser
Kogning
- 1 l vand
- 1 stk bouillonterning
Fremgangsmåde
Kødboller
- Start med at røre det hakkede kød med salt, så det bliver sejt. Det er vigtigt for at kunne opsuge væsken i farsen.
- Løg hakkes meget fint og kommes i farsen sammen med et æg og hvedemel. Krydr også med lidt salt.
- Tilsæt nu gradvist mælk indtil farsen har den rette konsistens. Ikke for tyk, men heller ikke for tynd, da den skal anvendes til kødboller til kogning.
- Stil farsen i køleskabet i en halv time.
- Kog en liter vand op sammen med en bouillonterning, og form kødboller med en spiseske. Pas på ikke at lave dem for store. Kog kødbollerne i cirka otte minutter, og det gælder fra sidste kødbolle er dumpet ned i vandet.
- Tag kødbollerne op af vandet og læg dem på en tallerken, men gem kogevandet til sovsen.
- Hak løg fint og snit æblet i små tern. Smelt smørret i en gryde og sauter løg og æble i et par minutter.
- Kom så karry i sammen med gurkemeje og hvedemel og pisk det rundt. Her anvendes piskeris.
- Pisk så gradvist kogevand i og slut af med lidt fløde. Er karrysovsen for tyk, kan der tilsættes mere kogevand eller fløde.
- Lad sovsen småkoge i fem minutter for at få kogt melsmagen væk, hvorefter der smages til med salt, peber og eventuelt mere karry.
- Kom kødboller i sovsen og lad dem varme igennem i et par minutter, hvorefter dine boller i karry er klar til servering.
Næringsinhold
Boller i karry serveres bedst med kogte ris, og her vil jeg især anbefale basmati ris.
Der kan også serveres en let salat til.
Leave a Reply